Tampere 3.12.2011

Jouduimme käymään Tampereella hakemassa työmaalle kodinkonetta, jota oli muutama kipale Suomessa. Lähin oli Tampereella, joten haimme sen itse. Samalla kävimme jouluostoksilla, joulumarkkinoilla, hieman kiertelimme kaupunkia ja kävimme Ideaparkissa. Lapset tykkäsivät kovasti Ideaparkista, minulle jäi hapan olo koko laitoksesta. Minulle jäi sama tunne kuin Maskusta ja sen kaltaisista kaupoista, mahtipontista, halpaa ja tyylitöntä. Tarkoitan kauppakeskusta, en sen liikkeitä.

 


 

 

 

 

 

 

Viinikan kirkko on lajissaan ainulaatuinen Suomessa, sen hakaristiornamentit pääsisäänkäynnissä ovat ajalta ennen natsiaikaa. Tyylisuunta on 1920 luvun klassimia, ripaus tulevaa funkkista.

 

 

Hakaristillä ei ole käsitykseni mukaan kristillistä   merkitystä. Monissa uskontokunnnnissa ja väitetään, että myös Pohjolassa hakaristi on onnen vertauskuva. Tämä selittäisi hyvin hakaristiornamentin käytön.

 

 

Illalla kotiin palatessamme parkkipaikalla lämmitimme lasagnet. Päivällä ruokailu jäi vähiin ja iltasella ruoka maistui jokaiselle. Päivällä Joannalla oli havaittavissa kyllästymistä, ruokailu sai hänet jälleen iloiseksi.

 

|
©2019 Kulkurin kujeet