Uimassa sunnuntaina 8.7.2012

 

Lasten kanssa on hyvä käydä uimassa, satoi tai paistoi. Tänään satoi. Tunnelmaa ei tuntunut haittaavan. Kirstin kanssa olimme kuusen alla. Sateen tauottua Joanna lähti metsään etsimään mustikoita. Viime kesänä hän oli varsinainen ekspertti löytämään mustikoita. Nyt piti melkein kädestä pitäen näyttää missä on metsä ja missä on mustikoita, niitähän löytyi.

 

 

Rannalla on mukava olla ihan muuten vain.

 

 

Kyllä uiminen on sitten renouttavaa.

 

 

Laituri pysyy hyvin kiinni, Joannan onnenkäpykin on mukana siinä.

 

Kirkkonummella on Haapajärven kirkko, kävimme pikaisesti siellä. Matkalla ostimme Oitbackasta mansikoita. Kirkon pihan reuna-alueilla oli paljon mustikoita, lapset söivät niitä ja keräsivät mansikkarasiaan illaksi piirakkamustikat. Kotimatkalla lapset vielä saivat houluteltua kesäisen jäätelöhetken viettämään.

Haapajärven kirkko on Kirkkonummen Haapajärvella oleva Kirkkonummen seurakuntayhtymän kirkko. Se on päätytornillinen ristikirkko. Tämä pieni punamullattu kyläkirkko on alun perin rakennettu pitäjän kaukaisten pohjoisosien suomalaisten kirkoksi. Porkkalan vuokra-aikana 1944-1956 se oli seurakunnan pääkirkko, koska Kirkkonummen kirkko oli vuokra-alueella.

Kirkkonummen pohjoisosissa asui jo 1600-luvulla paljon suomalaisia, joilla ei kuitenkaan ollut omaa kirkkoa. Parantaakseen jumalanpalvelusolojaan kyläläiset tekivät aloitteen, jonka seurauksena 1700-luvulla määrättiin, että Kirkkonummen pappien oli matkustettava pitämään pohjoisosien suomalaisille jumanlanpalvelus suomen kielellä. Asukkaiden oli huolehdittava papin majoituksesta ja muusta ylöspidosta sekä osittain kuljetuksesta, liikenneyhteydet olivat tuolloin vaikeat. Vuonna 1749 kylälaiset saivat luvan rakentaa oman kirkon ja jo samana vuonna valmistui ensimmäinen kirkko Haapajärven rantaan. Ajan kuluessa tulviva järvivesi vaurioitti kirkkoa. Tulipalo aiheutti lisää vahinkoa ja uusi kirkko rakennettiinkin kuivemmalle maalle talkoovoimin pääosin lähiseudun asukkaiden lahjoittamista rakennustarpeista. Jumalanpalvelukset nykyisessä kirkossa alkoivat 1823.

Kirkonkello on vuodelta 1993 ja sitä soitetaan käsin. Urut ovat vuodelta 1975, ne on valmistamut Veikko Virtasen urkurakentamo. Alkuperäiset urut olivat poljettavat saksalaiset urut.

Kellotapuli on hiukan muuta kirkkoa nuorempi. Ensimmäinen kirkonkello oli vuodelta 1849, se jouduttiin vaurioituneena uusimaan.

Kirkossa järjestetään jumalanpalvelus joka kesäsunnuntai, talvisin vain kerran kuukaudessa. (Wikipedia)

|
©2019 Kulkurin kujeet