Santa Maria Rezzonico

Maisema johon palaan usein ollessani Italiassa, Como järvi, Italian järvien kuningatar, syvä, kaunis ja niin puhtaan näköinen. Ei uskoisi, uimista ei suositella, sillä vielä tänäänkin viemärivesiä lasketaan järveen, vaikkei se ulkoisesti näy. Silti olen reissuillani uinut, sairastumisia ei ole ollut.

Santa Maria Rezzonico on silmiä hivelevän kaunis katsottuna San Siron kylästä, kunnan nimi on myös nykyään San Siro, Rezzonico on liitetty siihen yhdessä Sant'Abbondion kanssa. Olen useamman kerran ollut yötä kuvan ottopaikalla, siinä on pieni parkkialue ja veneiden laskupaikka järveen.

Katsellessani Alpeille, voin miettiä onkohan Hannibal tullut tätä kautta Italiaan Alppien yli, matkaan lähti 35 000 sotilasta ja 37 sotanorsua, Alppien kärsimyksiin kuoli paljon miehiä, noin puolet miehistä selvisi Alpeista. Tämä tapahtui 218 eaa. Yli 2000 vuotta myöhemmin toinen Hannibal on pakomatkalla kohden Firenzeä, Thomas Harrisin luoma Hannibal Lecter, psykopaatti, sarjamurhaaja, joka soittaa ja kuuntelee paljon Goldbergin muunnelmia. 

Comojärvi on kokonaan Italian puolella, viereinen Luganojärvi ja Maggiorejärvi ovat osittain Sveitsin puolella. Toisessa maailmansodassa sotilaskarkurit yrittivät Luganojärven poikki päästä sotaa pakoon Sveitsin puolelle.

Santa Maria Rezzonicon kuuluisin henkilö on Della Torren suvusta paavi Klemens XIII nimeltään Carlo Della Torre Rezzonico, joka on syntynyt käsitykseni mukaan kuvassa näkyvässä linnassa vuonna 1693.

 

 

Santa Maria Rezzonico

 

 

 

 

|
©2019 Kulkurin kujeet