Jouluna 2006

Joulun viettomme alkaa jo toukokuussa, porsaalla silloin on herkut suussa, se lihoo se kasvaa, se pulkistuu, ja kun koittaa marraskuu...

Näin menee edesmenneen Juicen joululaulun sanat, sanat, jotka hyvin kuvaavat nykyajan joulun menoa, jossa arvomaailma on katoamassa.

Yritämme lapsillemme välittää joulun sanomaa ja tarkoitusta, Vapahtajamme armorikasta syntymäjuhlaa.

Aattoaamuna kuusen sisään kannamme, lähimyyntipaikalta olemme kuusen omakätisesti käyneet valitsemassa lasten kanssa. Kätevästi sen pakettiautolla kotiin tuomme. Kuusen koristelu on lasten työtä ja mieluista onkin, Kirsti monesti makutuomarina värien ja sijoittelun mestarina.
Joulun odotus on lapsille aina samanlaista, aika ei tahdo kulua, ulos ei huvita mennä. Sisällä vain odotellaan iltaa ja pukin tuloa. Vanhemmilla lapsilla on viimeiset paketoimiset vielä käynnissä ja valmistetaan juhla-ateriaa, kunpa pukki jo tulisi
Viimein juhla-aterian aika koittaa, saadaan vatsa täyteen herkkuja, joita äiti on laittanut kystä kyllä. Onneksi meille markettien valmiit laatikot. Kaikki tietävät, että ruokailun ja Jouluevankeliumin jälkeen joulupukki jo ovella kolkuttaa...
Joulupukki käy vain ovella kääntymässä, tällä kertaa pukki ei ehdi sisälle asti. Ovelta toivottaa hyvää Joulua ja lahjasäkin isälle ojentaa. Vanhimmat lapset jakavat lahjat ja kukin saa sen mukaan, mitä tontut ovat merkinneet.
Lahjojen jaon jälkeen ilta kuluukin nopeasti tutustuttaessa uusiin lahjoihin. Aina vanhemmat toivovat, ettei lahjojen saanti aiheuttaisi vertailuja saajien kesken, että joulu menisi hyvin. Omasta lapsuudesta toki muistetaan, vertailuja teimme ennenkin.
Aattoillan jälkeen lapsista tuntuu, että jouluhan on ohi, yritämme kertoa joulun olevan vasta edessä, joulupäivä on tärkeintä. Lasten mielestä kuitenkin aattoilta. Suomme mielellämme heille tämän ilon.
Joulupäivinä on aikaa perehtyä lahjoihin, lukea ja valokuvata. Aika kuluu lapsille erilailla kuin aikuisille. Aikuisena on mukava lukea ja miettiä asioita rauhassa. Myös syödä ja nauttia joulun makeista.

 

Sivun alkuun

 

|
©2019 Kulkurin kujeet